Vloerbelijning wordt veel gebruikt om uw werkplaats te visualiseren volgens de 5S methode. Dit dient ter verduidelijking en als hulpmiddel van de processen binnen een werkplaats (5S is een werkplek organisatiemethode).  Door gebruik te maken van vloertape verander je de werkplaats gemakkelijk in een overzichtelijke, gestructureerde, efficiënte en veilige werkomgeving. Zo is het duidelijk voor alle werknemers waar materialen en gereedschappen liggen zodat ze hier niet naar hoeven te zoeken.

Met vloerbelijning kunt u gemakkelijk uw werkplaats naar wens indelen. Zo scheidt u looppaden van opslagplaatsen en zorgt u ervoor dat heftrucks uw looppaden zo min mogelijk kruisen. Laat je informeren naar de mogelijkheden en FactaVision voorziet je graag voor gratis en vrijblijvend advies.

De vloerbelijning van Floormark staat bekend op zijn kwaliteit en gemak. Doordat de vloerbelijning eenvoudig aan te brengen en te onderhouden is, wordt deze vloerbelijning vaak gebruikt bij bedrijven die gebruik maken van de bekende 5S methodiek. Kwaliatief een hoogwaardig product en gemakkelijk in gebruik door het dunne materiaal dat gebruikt wordt voor vervaardiging. Dit doet niets af aan het feit dat deze Floormark vloerbelijning zeer sterk is en niet makkelijk schade oploopt. Floormark is in vele kleuren leverbaar met een standaard breedte van 5cm. De breedte van het tape is leverbaar in de maten 25mm, 75mm en 100mm.

Voor werkplekken waar de omgeving smerig, vuil of het tape zwaarder wordt belast kan er gekozen worden voor de transparante vloerbelijning van Floormark. Deze vloertape is breden en dekt goed af. Dit is niet te gebruiken in een omgeving die niet is afgeschermd van de buitenlucht.

Durastripe is een duurzaam en multifunctioneel belijnings- en markeringssysteem voor magazijnen, fabrieken en werkplaatsen. De vloertape is makkelijk te reinigen en beschikbaar in vier kwaliteitssoorten. Durastripe heeft een ruim assortiment aan pictogrammen en symbolen. Onder andere Glow in the dark en andere informatieve symbolen. Durastripe vloerbelijning kan custom-made worden aangepast naar de wensen van de klant en voorzien worden van tekst of print.

Bij visualiseren op de werkvloer is het van groot belang dat dit duidelijk gebeurd. Vaak zien we bij het toepassen van visueel management dat er gekleurde vakken om objecten worden aangebracht. Dit is een goed begin, echter het zegt ons niks over wat er in het vak moet staan. Alles wat qua afmeting maar enigzins past, kan juist zijn. Deze mogelijke verwarring willen we niet. Bij visueel management willen we juist duidelijkheid, waardoor de kansen op fouten aanzienlijk worden verminderd. Onder de vloervensters kunnen teksten, of nog duidelijker foto’s van het object worden aangebracht. De vloervensters zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.

In een magazijn, fabriek of werkplaats staat vaak electrische apparatuur die gevaarlijk kan zijn. Een belangrijk element bij visueel management is dus veiligheid. Door de veiligheid in arbeidsomgevingen te verhogen neemt de kans op ongevallen af, wat weer zorgt voor minder persoonlijk leed en ziekteverzuim. Je kan hierbij gebruik maken van veiligheidsstickers die je op de vloer kan plaatsen. Bijvoorbeeld een sticker met: verboden te roken, veiligheidsbril verplicht of dragen van een helm. Op vloeren is altijd de belastbaarheid van aanduidingen een probleem. Deze zijn in 60cm doorsnede en van dezelfde kwaliteit als de vloervensters, waardoor ze veel duurzamer en sterker zijn.

Voor het langdurige gebruik van de vloerbelijning en -tape is reiniging van de ondergrond van essentieel belang. Als dit niet goed gebeurt hecht de lijmlaag van de vloerbelijning niet goed aan het vloeroppervlak en zal daardoor sneller loslaten. Hiervoor zijn goede reinigingsmiddelen nodig. Deze ontvetten en reinigen de toplaag van de vloer. Als vloerbelijning enige tijd op de bodem heeft gezeten en moet worden verwijderd blijft er meestal een residu achter. Om het residu makkelijk te verwijderen is er remover en hulpgereedschap in de vorm van schrapers (met lange en korte stelen).

Markeringen aanbrengen om structuur en veiligheid te realiseren in productieruimte of werkomgeving. Dit houdt in; opstelvakken voor pallets, wandelpaden (arbopad), safety-routes, brandkraanaanduiding, pictogrammen, parkeerplaatsbelijning of terreinbelijning. Wij brengen vloercoating aan om uw betonconstructie te conserveren, vloeren stofvrij te maken, de cosmetische uitstraling of de stroefheid te verbeteren.

Het milieu ligt ons aan het hart. Wij werken dan ook zoveel mogelijk mens- en milieuvriendelijk. Dit doen wij met kwalitatief hoogwaardige producten zoals RapidShield, het paradepaardje.    RapidShield is een hoogwaardige polyester vloercoating en markeringssysteem en is gebaseerd op UV-uitharding. RapidShield is speciaal ontworpen voor betonnen vloeren.

Voordelen van deze producten: geen oplosmiddelen, zeer slijtvast, in enkele seconden uitgehard en is dus direct in gebruik te nemen, hecht weinig vuil aan, is eenvoudig schoon te houden, bestand tegen zware industriële belasting en is bestand tegen de meeste chemicaliën.  RapidShield voldoet aan de Arbovoorschriften voor het gebruik van verf en coatings in bedrijfsruimten.

Op diverse systemen bieden wij twee tot vijf jaar garantie op slijtage en hechting.

 

Meer productinformatie?

Vraag om advies


“Het juiste advies, want dat telt!”

Plannen doen we allemaal. Plannen komt in principe neer op het visueel maken van relevante informatie. Facta Vision verschaft het juiste advies, want dat telt.

 

Contact opnemen